mecena
összes megtekintés
: 79
új megtekintés
: 76
kedvencnek jelölve
: 0
hozzászólások száma (egyelőre nem működik)
: 0
Bejelentkezett felhasználóként több anyag olvasható, mint látogatóként! – [BEJELENTKEZÉS] / [REGISZTRÁCIÓ]

Stefanie Nolle – Örök barátnők

Várható olvasási idő: ≈ 10 perc

szerző által korrektúrázva

Claudia és Netty gyermekkoruk óta barátnők.  A két lány akkor kötött barátságot, amikor iskolába kerültek.  Már az első nap szimpatikusnak találták egymást.  Igaz, hogy nem kötöttek azonnal barátságot, mégis szívesen tartózkodtak egymás társaságában.  Szinte az első naptól kezdve egymás mellett ültek a padban.
Tulajdonképpen itt kezdődött a barátságuk.  Sok kalandon mentek át együtt és mindenki úgy hitte, hogy ők ketten örökre barátnők maradnak.
Claudiának már az óvodában is volt egy nagyon jó barátnője, aki még a közelükben is lakott, vele azonban megszakadt a szoros barátság, amikor a lány előbb került iskolába.
Claudiának plusz 1 évet kellett oviba járni, amit nem szeretett, így azonban lehetősége volt arra, hogy megismerje Nettyt, akivel aztán elválaszthatatlanok lettek.
Osztálytársai közül egyedül Netty volt képes megérteni Claudia zárkózottságát, félénkségét.
Ő volt az, aki meglátta azt a szerető szívű lányt a barátnőjében a zárkózottsága mögött.
Claudia pedig csak neki tudott megnyílni minden téren.  Egy nap azt vette észre, hogy meghívta magukhoz Nettyt és ettől kezdve szinte mindennap ott vendégeskedett náluk a lány.

Miután az alsóbb osztályokat elvégezték, a barátságuk egyre szorosabbá vált.  Már a 6-ikat is elvégezték, amikor Netty egy nap megjelent egy focis újsággal és bemutatta Claudiának, hogy melyik focista az, aki tetszik neki.  Foci világbajnokság lévén Netty beleszeretett az akkor gólkirályba és a VB legnagyobb sztárjába.
Claudia azonban nem volt elbűvölve a barátnője által bemutatott fickótól, inkább végiglapozta az újságot és aztán ráakadt arra a focistára, aki országuk válogatottjának legnagyobb sztárja volt. Amikor azonban megmutatta Nettynek, ki az ő választottja, barátnője furcsán nézett vissza rá, nem akart hinni a szemének.  Ő mutatott Claudiának egy szuper férfités mégis egy kevésbé szépet választott.
Még egyszer megkérdezte, hogy biztosan azt a férfit választja-e és mikor igen választ kapott, akkor elfogadta Claudia választását.

Ettől a naptól kezdve a két lányt nem érdekelte más, mint a foci és a focisták.
Róluk beszélgettek az iskolai szünetekben és azután hazafelé menet is, majd később otthon Claudiáéknál folytatták.  Eleinte még csak az újságokban lévő képeken szereplő focisták érdekelték őket.  Később azonban – mikor már majdnem kijárták a 8-ikat is – felnőtt kísérettel eljuthattak a szülővárosuk futballcsapatának mérkőzéseire is.

Ekkor kezdődtek igazi kalandjaik.  Már végzősök voltak az általánosban és boldogsággal töltötte el őket, hogy kijuthattak a városuk futballcsapatának egy-két mérkőzésére.  Ez idő tájt a csapatuk a középmezőnyben foglalt helyet és a két mérkőzés – amire Netty és Claudia kilátogatott – sem sikerült a legfényesebbre.
Mégis ekkor döntötték el, hogy a következő szezontól, amikor csak tehetik, minden mérkőzésre ki fognak látogatni.  Ez így is lett.

Claudia gimnáziumba került, míg Netty szakközépiskolában folytatta a tanulmányait.
A két lány útja különvált, barátságuk azonban olyan erős volt, hogy kibírta azt is, hogy nem egy iskolába járnak.  Netty javaslata volt, hogy az óráik után találkozzanak és együtt menjenek haza.
Így aztán amelyikük előbb végzett, az ott dekkolt a másikuk iskolája előtt, várva, hogy barátnője végezzen aznapi teendőjével.

Suli után buszra szálltak és Claudiáékhoz indultak, ahol jókat beszélgettek és nézegették a sportújságjaikat, hogy minél többet megtudjanak kedvenceikről.
Aztán egy nap Netty felvetette, hogy mi lenne, ha nemcsak meccsekre járnának ki ezentúl, de edzésekre is ellátogatnának néha-néha.
Claudia azonnal beleegyezett az ötletébe.  Így egy tavaszi ünnepnapon – mikor iskolaszünet volt – a két barátnő kilátogatott a pályára, hogy megnézze kedvenc focistáit edzés közben is.
Claudia már messziről kiszúrta őket, míg Netty tiltakozott az ellen, hogy valóban a kedvenceik edzenek ott a pálya mellett, azonban Claudiának lett igaza.
A fiúk meglepődtek a két lány láttán, de aztán edzőjük utasítására igyekeztek a feladataikra figyelni.
A két barátnő élvezte első edzését, amit naplóikban is rögzítettek.
Vesztükre, mert Claudia édesanyja rátalált a lánya által előfelejtett naplóra és beleolvasva rájött, hogy a leánykája hova is jár iskola után.  Ennek következménye pedig az lett, hogy eltiltotta őt Nettytől.  Netty nem jöhetett többet hozzájuk és nem is találkozhattak.  Claudia szomorú volt emiatt, de nem sokáig kellett szomorkodnia, hiszen Nettyt egy kicsit se érdekelte a tiltás, továbbra is ott várta a barátnőjét a sulija előtt és együtt mentek haza, csak épp a buszmegállóban elbúcsúztak azzal, hogy másnap találkoznak ismét.  Így is történt, amikor aztán Claudia szülei erre rájöttek, kénytelenek voltak feloldani az eltiltást, hisz tudták, hogy a két barátnő elválaszthatatlan.
Bár nem örültek neki, de beletörődtek abba is, hogy a lányok edzésekre járnak és focisták után szaladgálnak.
Claudia és Netty pedig boldog volt, hogy új kalandokon mehetnek keresztül.  Ekkor találták ki azt is, hogy verseket írnak, hogy ezzel hódítsák meg az általuk kiválasztott focistához.
Claudia a gimis éveiben szeretett bele egy focistába, aki hosszú évekig a múzsája és plátói szerelme volt.  Míg Netty mindig más focisták iránt érdeklődött, de csak plátóian.
Titokban reménykedtek abban, hogy a választottjuk majd felfigyel rájuk és nem igazán értették, hogy más lányok miért olyan szerencsések abban, hogy focista feleségek lehetnek.
A gimit és a szakközepet sikeresen elvégezték, leérettségiztek.
Netty el is helyezkedett az otthonához közel eső munkahelyen, míg Claudia felvételizett a főiskolára.  Tanítani szeretett volna, de 3-szori próbálkozás után feladta.
Ő is elhelyezkedett, de neki kevésbé volt szerencséje, az első évben 3 munkahelyen is megfordult. Végül gyors- és gépírás tanfolyamot végzett egy év alatt.

Mindeközben egyre szerelmesebb lett a múzsájábaés sorra írta hozzá a verseit.
Egyre jobban reménykedni kezdett abban, hogy a férfi észreveszi, de nem így történt, hiszen egyik  nap azt vették észre az újságból, hogy elhagyta az országotés így még messzebb került tőle.
Claudia azonban nem adta felés bár a csapathoz új focisták jöttek, ő kitartott a múzsájánál és amikor  egy csoda folytán a kezébe került a címe a kedvencének, akkor elhatározta, hogy ír neki levelet és elküldi az aktuális verseit is.
Aztán egy nap úgy döntött, hogy telefonon is megpróbál beszélni vele és így is tett.  Amikor a férfi beleszólt a vonal másik végén, gyorsan letette a kagylót.
A szíve a torkában dobogottés azonnal megosztotta az élményét Nettyvel, aki meglepetten hallgatta a vonal másik végén a barátnőjének merészségét.  Alig hitte el, hogy Claudiának volt bátorsága ahhoz, hogy ilyesmit megtegyen.  Ő maga sem merte volna megtenni, pedig ő jóval bátrabb és talpraesettebb volt, mint a szende, félénk barátnője.  Netty tudta, hogy Claudia őrülten szerelmes ebbe a fickóba, de álmában sem gondolta volna róla, hogy ilyen merészséget követ el, hogy még külföldön is kapcsolatba lépjen vele.
Claudia azonban olyan izgatott volt, hogy Netty rájött, képes volt ezt megtenni és ő biztos volt abban, hogy barátnője újra meg fogja tenni.
Ez így is lett.  Claudia nem adta fel egy könnyen, de a következő alkalommal már bele is szólt a kagylóba és úgy tűnt a férfi meglepődött, de szívesen elbeszélgetett vele.  Még jó néhányszor beszélgettek és Claudia egy karácsonyi lapot és egy aláírt fotót is kapott álmai férfijától.  Ez azonban a szüleinek felkeltette a gyanúját, hogy milyen módon kerültek kapcsolatba és amikor rájöttek arra, hogy egy titkos ingyenes vonalat használt a lányuk, hogy hívogassa a férfit, azonnal figyelmeztették rá, hogy jobb lesz, ha többé nem telefonál neki, hogy bajba ne kerüljön a főnöke előtt, aki még csak nem is sejtette, hogy a titkárnője a munkahelyéről intézi a külföldi hívásokat. Persze, honnan is tudhatta volna, hiszen a számlán nem volt rajta a külföldi hívás díja, mivel olyan vonalat használt, ami nullásnak mutatta azt.
Egyik ismerősüktől kapták ezt a lehetőséget, hogy bárhová ingyen telefonálhatnak.  Claudia pedig azonnal ki is próbálta, hogy működik-e. Termeszetesen működött.  Most pedig minderről le kellett mondania, hogy kedvében járjon a szüleinek.
Tudta, hogy ezzel elveszíti a lehetőséget, hogy a fiú közelébe kerüljön, hogy kialakulhasson szorosabb barátság közöttük.
Netty próbálta azzal vigasztalni barátnéját, hogy levelezhetne is a szerelmével, bár tudta, hogy ez teljesen más, mint hallani a hangját.
Claudia elkeseredettségében meg is próbálta a levelezést, de a férfi nem válaszolt neki.  Ez nagyon szomorúvá tette.  Netty – hogy felvidítsa – a saját kedvenceiről beszélt barátnőjének.
Claudia végül beletörődött látszólag, hogy többé nem beszélhet a férfival, akit mindennél jobban szeretett.
A csapathoz néhány új focista is érkezett, így Netty azonnal meg is kedvelt egyet közülük és Claudia bánata is hamarosan örömmé változott, amikor egy szomszédos országbeli focista érkezett a csapathoz.  
Új kedvenceik miatt ismét volt okuk kijárniuk meccsekre, természetesen edzésekre is.
Claudia egyre jobban megkedvelte ezt a focistát és kevesebbet gondolt az eddigi szerelmére.  Nem is sejtette, hogy ez a férfi is csak szórakozik vele és nem komolyak a szándékai.
Claudia és Netty nem volt szerencsés a választottaikkal szemben, hiába árasztották el őket szebbnél szebb versekkel, érzelmeik nem leltek viszonzásra.  Végül aztán mindkét focista más csapathoz igazoltés a lányok új kedvencek után nézhettek.
Ezalatt azonban már elkezdtek discóba is járni, hiszen már nagykorúvá váltak és itt aztán más férfiakkal is megismerkedhettek, őket azonban csak az érdekelte, hogy mikor melyik focista jelenik meg a discóban.
Boldogok voltak, amikor a csapatuk egy-egy tagja feltűnt a színen és persze titokban reménykedtek, hogy majd egyikük észreveszi őketés talán még táncol is velük.
A fiúk azonban csak odaköszöntek nekik és aztán nem foglalkoztak velük, más lányok érdekelték őket.
Se Netty és se Claudia nem értette, miért nem vesznek róluk tudomást, hiszen mindketten csinosan öltözködtek, karcsúak és szép arcúak voltak.  Igaz, egyikük sem volt rámenős, mint a legtöbb nő a discoban, akik kihívóan viselkedtek.
Egyszerű, de kedves lányok voltak.  Viszont a focistáik, inkább a kihívó típusú lányokat részesítették előnyben.  Így a két lány nagyrészt egymással táncolt.
Mígnem egy nap az egyik discóban Claudia megpillantotta őt.  Azt a focistát, akit évek óta szeretett, aki ezidáig külföldön tartózkodott és akivel néhányszor telefonon beszélt.  Izgatottan súgta Netty fülébe, hogy itt van, mialatt óriásit dobbant a szíve.  Netty látta az izgatottságát és érezte azt is, hogy Claudia abszolút nem felejtette el ezt a fiut, hiába volt közben egy másik focista is nagy kedvence.  Úgy tűnt a férfi is észrevette őket és direkt úgy helyezkedett, hogy lássa a lányokat.
Claudia azonban pont háttal állt neki, így nem láthatta a reakcióit, mialatt táncoltak.
Netty azonban közvetített barátnőjének.  Így Claudia megtudta, hogy a férfi majd felfalja a tekintetével.
Egyikük sem értette meg azonban, hogy miért nem kéri meg őket, hogy táncolhat-e velük.  Ez ment discóról discóra és ráadásul mikor kimentek meccsre és épp nem játszott sérülés miatt, akkor a nézőtéren állt és nézte Claudiát.
Mígnem egy nap feleségül vett egy másik lányt.  Ez a tény nagyon megviselte Claudiát és úgy döntött, hogy sohasem megy férjhez és mindenkit elutasít majd, aki a közelébe akar kerülni.
Úgy határozott, ő apáca lesz, aki ugyan nem vonul kolostorba, de nem adja oda magát egyetlen férfinek sem.  Netty nem igazán értette ezt meg.  Ő maga a focisták mellett esélyt adott más férfiaknak is, így hamar ráakadt élete párjára.
Claudia azonban örök álmodozó maradt.
Netty meghívta az esküvőjére őt is, és a testvérét, meg a másik barátnőjét.
Claudia szívből gratulált barátnőjének, még ha tudta is, hogy Netty a házasságkötése által messzire költözik és nagyon ritkán láthatják egymást majd a jövőben.

Claudia útja azonban másfelé vezetett, végigjárta majdnem egész Európát és azontúl is eljutott pár helyre, mindez azonban nem feledtette vele a szeretett férfit, pedig mind az útjai során, mind pedig a saját szülővárosában akadt volna kérője.

Ő azonban nem foglalkozott velük, egyre jobban belemerült az ezoterikus művek tanulmányozásába és emellett belefogott egy több kötetes regény megírásába is.  Ekkor azonban még nem gondolt arra, hogy egy nap más is fogja olvasni a műveit Nettyn kívül.

Az esküvő után már nem találkozott sűrűn barátnőjével, hisz már egy másik községben élt és hamarosan meg is született az első kisfia.  Így vele gyesen is maradt, azalatt a munkahelye is megszűnt és emiatt már nem járt sűrűn a városba se, csak mikor a szüleihez jött.
Claudia szomorú volt, hogy ennyire messze kerültek egymástól.  Netty azonban nem felejtette el barátnőjét és ha nem is találkozhattak, hát minden alkalomra küldött lapot neki.
Claudia ilyenkor boldog volt és természetesen ő is küldött Nettynek képeslapot karácsonyra, húsvétra, névnapra és születésnapra is.

Teltek az évek és néha-néha összefutottak a városban a buszon, vagy az anyukáik találkoztak egymássalés így kaptak hírt egymás felől.
Claudia így tudta meg azt is, hogy barátnője újabb gyermeket vár.  Ennek nagyon örült, hiszen annak idején, mikor Nettyt megműtötték, azt mondták neki az orvosok, hogy nem biztos, hogy lehet gyermeke, ezért igyekezzen hamar férjhez menni és gyermeket szülni.
Claudia boldog volt, hogy mégis sikerült a barátnőjének a vágya és másodszorra is anya lehetett. Csak azt sajnálta, hogy sehogy sem tudták összeegyeztetni azt, hogy meglátogassa őket.
Pedig Claudia szívesen ment volna babanézőbe, hiszen odáig volt a gyerekekért és azok is ő érte.
Ő maga is nagyon szeretett volna jó néhány csöppséget maga köré, de nem akarta azt, hogy a gyermekei futókalandokból szülessenek.

Éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy rájöjjön a focisták őt csupán csak rajongónak tartják, nem akarnak tőle komoly kapcsolatot.
Claudia végül feladta a meccsre, edzésre járást is és kétségbeesetten gondolt arra, hogy őt talán már senki sem fogja szeretni és hogy így nem lesz családja sem.
Egészen belebetegedett ebbe a ténybe.
A másik barátnői, akiket jóval később ismert meg, mint Nettyt, megszakították vele a kapcsolatot.
Claudia ekkor beletemetkezett az írásba és egyetlen dolog éltette, hogy a több kötetesre tervezett regényét befejezze.

A testvére – aki már egy ideje külföldön élt – megajándékozta egy laptoppal és megtanította a használatára és így a neten rátalált az új barátaira és néhány sikertelen próbálkozás után élete párjára is.
Netty pedig mindig érdeklődött afelől, hogy érzi magát.  Így Claudia sem feledkezett meg arról, hogy Örök barátnőjét meghívja az esküvőjére.
Netty pedig ki is használta az alkalmat, hogy újra láthassák egymást annyi hosszú év után. Boldogan ölelték meg egymást.
Évekkel később Claudia és új barátai arra készülnek, hogy megünnepeljék az Újkor hajnalát, a felemelkedést és Claudia reméli, hogy Örök barátnőjét ettől kezdve sűrűbben fogja látni.

Vége

Pécs, 2012. Július – December

ÉRTÉKELÉS:

Minél több, annál jobb!

Rövid link:

Kedvencként való jelölés:

(csak bejelentkezve)

EDDIGI ÉRTÉKELÉS:
mecena_tartalom